lichess.org
Donate

Lichess VS Chess.com

ChessLichessOff topic
Lichess mi daha iyi yoksa chess.com mu?

Selam öncelikle bloğuma hoşgeldin :)


Bu blogda Lichess mi daha iyi yoksa Chess.com mu olduğunu konuşacağız.

  • Ücret

Öncelikle Lichess ücretsiz bir platform ve gayet güzel ancak Chess.com paralı bir platform üyeliği ise baya pahalı yıllık 400₺ yani Lichess çok daha iyi.

  • Tasarım

Her ne kadar ikisinin de lobisi güzel olsa da konu takım sayfaları ve profillere gelince Lichess'in çok daha iyi olduğunu anlayabiliyoruz özellikle takım sayfaları Chess.com'a göre çok daha gelişmiş ve düzenli.

  • Turnuva

Chess.com'da turnuvalara hiç değer verilmiyor, turnuva sayfaları çok düzensiz ve çok saçma bir yere koymuşlar ayrıca turnuva sayfası da çok kötü istatistikler de yok zaten. (400₺ öderseniz var) Ona kıyasla Lichess'in turnuva sayfaları gayet güzel ve istatistikler var. (özellikle berserk özelliğini çok beğeniyorum)

  • Hile Koruması

Lichesste eğer Stockfish açıp oynarsanız Lichess hemen ''Cheat Detected'' diyerek maçı iptal ediyor ve rakibi kazandı olarak sayıyor ama siz bunu Chess.com'da yaparsanız 24 saat sonra ban yiyorsunuz. Bu nedenli Lichess'in hile sistemi daha gelişmiş.


Peki Chess.com'da ne daha iyi?

  • Varyantlar

Varyant yani chess960 gibi birçok varyanttan bahsediyorum bunlar Lichesste baya var ama Chess.com'da belki yüzlerce varyant var yani eğer varyant seviyorsanız Chess.com bu konuda daha uygun olacaktır.

  • Analizler

Örneğin bir maç yaptıktan sonra analiz ederseniz Lichess hatanızı ve doğrusunu gösteriyor ancak eğer analizi Chess.com'da yaparsanız size hatalarınızı, doğrularını ve bu yanlışları tekrar yapmamak için bulmacalar ve dersler gösteriyor. (Dersler de bulmacalar da paralı)
Ama burada en önemli sorun paralı olduğu için günde sadece 1 analiz yapabiliyorsun o yüzden bu benim için bir eksi demektir.


Yani kısaca bence Lichess hem daha önemli özellikleri barındırıyor hem de buna rağmen ücretsiz ve ben bunları bir Lichess kullanıcısı olduğum için söylemiyorum ben önceden premium da aldım ve analiz dışında hiçbir işime yaramadı.
Bugünkü bloğumuz bu kadar idi. Eğer bloğumu beğendiyseniz like atıp beni takip etmeyi unutmayın! Lichess ile kalın sağlıkla kalın :)

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ